Стелиум в 12 дом в Лъв

Здравейте, може ли някой от по напредналите астролози да ми помогне да разгадая  моя стелиум в 12 дом. Тук попадам вски благотворни планети Венера, Юпитер, Меркурий както и СЛънцето което е на тррон по управление в Лъв. Дата на  раждане 06.08.1979 в град Пловдив в 07 15 сутринта

karta
Post edited by Emanyela on

Comments

 • 19 Comments sorted by Votes Date Added
 • Понеже слънцето ти е в 12-ти дом от тук произлиза нуждата за служба към другите. Също от тук идва интерес към окултното и евентуална професия, която да е свързана с работа в болница (в случая работа в център за деца с аутизъм).
  Бъркаш 6ти с 12ти дом - в 6ти дом се намира това, за което говориш. 6ти дом е празен (с изключение на Фортуната). Празните домове говорят повече от "населените". Точно в/у 6ти дом трябва Emanuela да работи - служба към другите, здраве, и прочие "тегоби". 6ти дом е в Козирог с управител "господаря на времето" Сатурн. При Сатурн няма "не искам", няма "не ща" - това, което трябва да се направи/постигне ще бъде направено независимо от вътрешната съпротива. Сатурн управлява времето и въобще не му пука колко време ще ти отнеме да го постигнеш. А факта, че Фортуната се намира там (в 6ти дом) показва, че ще постигнеш задоволство от крайния резултат. (А там ти е призванието) А този резултат (неговото разширение) трябва да се търсят в 6тш дом в точката опозиция на Юпитер, и да се тълкува според градуса на зодиака по Сабинските символи.

  Уран прави inconjunct с Веста/Хера. Хера покровителства домашното огнище в 'древногръцката' митология.Този аспект тук отново предполага усилия за постигне на баланс.Уран е и в скорпион, той не обича особено водните знаци.
  (Веста/Vesta не е Хера/Juno) По принцип е така, но пропускаш да кажеш какво inconjunct означава. Два знака в inconjunct няма какво да си кажат един на друг - те говорят на "различни езици" и са несъвместими. Хера (Juno) е в измамните Близнаци, няма нищо общо с кариерата въпреки че е в 10ти дом (МС е в 9ти в съвпад с Веста и Хирон ( в Телец). Това е кръста на който си разпъната Emanuela - Телец (МС, Хирон, Веста) към Уран (Скорпио) до Лъв към Водолей (където се намира смисъла на тази ти инкарнация).
  Нептун в 4ти дом е в опозиция с Хера/Juno - Докато не преодолееш ескапизма (escapism) няма да имаш истинско семейство. IMHO нямаш истинска представа какво точно семейство означава, какво представлява съединението на мъжа с жената. Това съединение не се състои в секса, а е на духовно ниво. В това съединение всяка половина дава и съответно получава. Когато престанеш да (подсъзнателно) мислиш за един мъж като за неприятел, а го приемеш като твоята липсваща половинка, тогава ще го постигнеш това съединение. Задай си въпроса защо огнения Стрелец е в опозиция с измамните и двойнствени Близнаци! Според мен (не зная до колко съм прав) трябва да започнеш да даваш, а не да очакваш да получаваш. Любовта се състои в ДАВАНЕ. Тази любов се намира в 5ти дом - и познай какво - там се намира Вертекс - точката на "случайни" и кармични срещи. Когато си готова тази точка ще се задейства. Имаш ми думата за това...

  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • Emanyela said:
  Здравейте,  на един дъх прочетох подробния анализ. Но не мога да разбера защото различните програми отчитат някои планети в различни домове. В  руската програма ZET Марс попада не в 10 ,а в 11 дом, а Уран попада в 4 дом заедно с Нептун. 

  Възможно е програмата да работи с различна домова система.
 • Zet е калпава програма... И не е руска, а украинска. Не изчислява точно. Има други програми - добри. Повечето са платени. Използвай равни домове (equal houses by Ascendant), а не Placidus - :) не отивай в средновековието...
  Аз имам повечето програми, даже и скъпите (Regulus и подобните), но продължавам да използвам във всекидневието си Astrolog (32) - невероятно е точна като програма. Е, да, няма "тълкуване", но това не е работа на програмата, а на астролога и неговата визия.

  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • :) Първо - Добре дошла във форума. :)
  Хубава карта. Много огън...

  Emilia Sangalova
  Но и земните знаци не са малко. На мен ми е интересен един друг стелиум в 9ти дом - MC+Хирон+Веста във Телец.
  Какво знаеш за 12ти дом и неговото значение? Луната и Слънцето са в inconjunct - разпиляване на енергията м/у емоцията и разума.
  5ти и 1ви дом са ми значително по-интересни.

  :) Ще ми е много интересно мнението на PeaceYouth за твоята карта. :) Тези 2 дни само ме подпитва за значението на Луна в Козирог. :)

  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • На пръв поглед мога да напиша следното за твоята карта:

  Стелариума представлява струпване на четири планети в даден дом. Темата за диаметрално-противоположните значения на домовете,струпването на планети в различни квадранти и празните домове в наталните карти е доста интересна от гледна точка на кармичната астрология.

  Доколкото съм запознат със струпванията и тяхното значение, обикновено при тях има висока активност в този дом от наталната карта.Възможно е индивида да прелива от енергия в тази област от битието си - енергия, която е 'излизшна', излизаизвън контрол и е нужно да намери своя отдушник някъде, обикновено в активности, типични за дома, който стои на противоположната страна на струпването, за да се намери баланс.

  12-ти дом е едно доста мистично място, някои го описват като порта към несъзнаваното. Kar ми спомена за Юпитер, който се разширява до всичко, до което се докосне, също и че за да има стелариум е нужно планетите да са на най-много 6 градуса един от друг. Благодаря, браткиш. :)

  Относно луната в Козирог - този знак е покровителстван от Сатурн.
  Еквивалента на Сатурн в гръцката митология е Кронос, който отговаря за времето и формите. 
  Луната отговаря за емоционалния свят и начина, по който отговаряме емоционално на света. Доколкото мога да говоря от личния си опит, луната в козирог се чувства некомфортно когато настъпят непредвидени и непланирани събития.

  Следва продължение. :)
  Post edited by Kar on
 • 12ти дом е "край на пътя" и поемане по нов път. А "новият ти път" е в Телец (следващата ти инкарнация). В наталната ти карта, на нейния връх е Телец и един стелиум (за който говорих) - МС+Веста+Хирон. За това кои са Веста и Хирон би могла да прочетеш из нета ("гръцка" митология), за МС (средата на небето) също има достатъчно инфо.
  Кръста на който е разпънат Исус Христос е Телец до Скорпион (движение надолу) и Лъв до Водолей (движение нагоре).

  image Ето ги двете "движения" - по средата е Озирис (Плутон), от ляво е Телец-Скорпион, от дясно - Лъв-Водолей. IMHO ти си първата "фигурка" в горния дясен ъгъл. :)
  Давам ти картите на транзита и прогреса.


  Emilia Sangalova

  Emilia Sangalova Progress

  Emilia Sangalova Transit
  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • Привет отново! 

  Ще мога да погледна по-обстойно наталната ти карта в събота. :) Благодаря за търпението.
 • В прогресията се наблюдават завръщане на северен и лунен възел. 

  Южен и северен възел отговарят съответно за кармата от предишен живот и задачите в настоящия. Цикъла при лунните възли e 19 години. Южен възел е 'мястото' където се завръщаме, за да се поучвстваме като у дома си. Това е качество, което сме развили в предишни инкарнации. Затова тази дейност ни се отдава естествено в настоящата. Северния възел ни поддтиква към развитие и еволюция. Това е качество, което имаме като задача да развием в настоящата си инкарнация. 

  Завръщането на северен и южен възел ни поставя на кръстопът - дали да поемем по новия път, който ни е отредил северния възел или да останем в комфорта на южния.

  Твоя северен възел се намира в Дева, a южния - в Риби. Те отново са навлезли в тези знаци на 12 ноември миналата година. Девата е знака на здравето и оздравяването. Тя също покровителства логиката и детайлите.

  Когато този знак е в северен възел човек е нужно да се освободи от склонността да се изживява като жертва, от извиненията и компромисите, гледането на света през 'розови очила' и да започне да обръща внимание на детайлите от голямата картина, да решава проблемите с чисти факти и логика и да започне да отстоява себе си. В момента на завръщането си е в 12-ти дом. Моето тълкуване е, че ще е нужно да започнеш духовното си търсене и да отсяваш по логически път истината в това си пътешествие.

  Toзи дом е едно мистично място. Свързан е с духовните търсесния на душата. Предполагам, че духовните търсения, които изпитваш по време на този транзит са те довели до астрологията.

  Южния ти възел се намира в Риби. В момента на транзита е в шести дом. Този знак е покровителстван от Нептун, който отговаря за илюзиите. В това число влизат киноиндустрията, опиатите. Същевременно Нептун покровителства и човешките инкарнации. Рибите покровителстват емпатията и творчествтото, но са свързани и с перверзията. Човек може да поеме и по двата пътя, всичко зависи от неговата воля.

  Шести дом отговаря за хигиената, здравето, службата към другите (или работа).
  Post edited by PeaceFlower on
 • YouthOfPeace, :) Добър опит (nice try)...

  Същевременно Нептун покровителства и човешките инкарнации.
  Не бих казал, че "покровителства" е точната дума. Нептун е "този" от който зависи броя на човешките инкарнации. Въобще - думата "покровителстване" я употребяваш неуместно.
  Говориш за Риби, а не ги свързваш с 12ти дом. Защо? Южния възел е в Риби и в 7ми дом - дома на скритите врагове и съпругите/съпрузите. Емануела е една лъвица, която в предишен живот е била Риба (или Луна в Риби), по-голямата част от 7ми дом е в Риби (7ми дом е в Водолей, а 8ми в Риби) - това говори за травма от миналото, породена от съпруга/съпруг, която е останала и в тази инкарнация (12ти дом). Добре споменаваш за Дева, здравето, и оздравяването. Девата е и загриженост към другите. Точно този знак ме кара да мисля, че Емануела има поприще в медицината (поне има талант за това, вклч. алтернативната медицина). Ако в Риби се "ражда" емпатията, то в Дева тя се прилага. С други думи за Емануела чуждото страдание въобще не и е чуждо, а го взима като собствено, емпатично. И тази емпатия се е породила в предишен живот - тогава, когато е била тормозена от семейството си. Въобще няма да се учудя, ако и в сегашното и семейство е тормозена - поне на ниво психология. Емануела също така има добре развита интуиция - нещо "наследено" от миналото (южен възел в Риби).
  Друго интересно, което си пропуснал е ретрограден Нептун в 4ти дом и в Стрелец. Стрелец е знак на "Далечното" (и опасното), а ретроградния Нептун ни говори за загуба или разпад на семейството в предишен живот (4ти дом е Семейството и Дома), все-още непонятни (загадъчен Нептун) на Емануела за причините довели до този разпад.

  Както споменах преди - много ми е по-интересен тригона (Grand Trine) Сатурн - Луна (+ Вертекс - "случайни" кармични срещи) - МС (+Хирон) - 1ви - 5ти - 9ти домове. Сатурн във Дева, 1ви дом, и в близост с Северния Лунен възел... Емануела, помисли какво Сатурн иска ти да постигнеш. :)

  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • Здравейте,много точен анализ,направо съм възхитена! За много неща познахте. Действително имам лечителска  дарба, но по скоро в алтернативната медицина, съжалявам че не записах да уча  медицина. Много трудни отношения, както в родното семейство, така  и  в  отношенията с бащата на  моето  дете. Психичните проблеми и темата с алкохола са изявени  и при  баща ми и при мъжа ми , може би заради Сатурн и Северния възел в 1 дом. .Освен това в момента работя като Психолог в едно училище и се занмавам с деца болни от аутизъм,синдром  на даун  и умствена изостаналост .  Интересува ми вашето мнение относно Луната в Козирог може ли  да даде отношения или брак с доста  по млад партнъор, защото в руски астро сайтове прочетох такава интерпретация. И  дали този изявен акцент на Риби в 7 дом може да  даде такъв тип съпруг, например Слънце съвпад с Нептун, и как да тълкувам  това че Нептун  е ретрограден,  но пък е на трон в знака Стрелец
 • Относно тази снимка  на Озирис искам да попитам от къде е и в кой сайт  мога да видя други. И  какво всъщност  означава че аз съм разпъната по оста Телец-Скорпион и Лъв-Водолей и казвате че съм първата фигура в горния ляв  ъгъл.Това означава л че  съм  в края на Матрицата от прераждания.   Има ли начин да изляза от  тази матрица

  image Ето ги двете "движения" - по средата е Озирис (Плутон), от ляво е Телец-Скорпион, от дясно - Лъв-Водолей. IMHO ти си първата "фигурка" в горния дясен ъгъл. :)
 • Психолог? YouthOfPeace е психолог също. Завършил е психология в пловдивският университет. И понеже няма работа за психолог в Пловдив си губи времето в програмиране в една софийска фирма, и междувременно се занимава с езотерика и астрология. :) И той като мен си пада по Юнг и се отвращава от (чифутина) Фройд.
  Интересува ми вашето мнение относно Луната в Козирог може ли да даде отношения или брак с доста по млад партньор, защото в руски астро сайтове прочетох такава интерпретация.
  Точно обратното - много по-възрастен от теб. Козирог е управлявана от Сатурн, а той е старец. Въобще Сатурн е ограничения (във всички сфери), старост, строгост, липса на хумор, дебели шкембета (нали е дядо Коледа), последователност, неумолимост, безмилостност-  да ги изброявам ли всичките качества? Риби - в негативен аспект - перверзност (повечето холивудски порно звезди са Риби), алкохолизъм, наркомания, перманентна депресия (като финландците и руснаците)... Трудни за разбиране, до невъзможност.


  IMHO ти си първата "фигурка" в горния дясен ъгъл.
  Имах на предвид горния ляв ъгъл. И не първата, а третата.

  как да тълкувам това че Нептун е ретрограден
  :) Това оставям на YouthOfPeace да ти го изтълкува.

  И какво всъщност означава че аз съм разпъната по оста Телец-Скорпион и Лъв-Водолей и казвате че съм първата фигура в горния ляв ъгъл.Това означава ли че съм в края на Матрицата от прераждания. Има ли начин да изляза от тази матрица

  Нептун като ретроград и в четвърти дом означава, че (ретроград) имаш да изглаждаш нещица от предишен живот, недовършени нещица, а четвърти дом - Дом, Семейство. Ретрограден Нептун означава, че настоящата инкарнация не е основна (12 основни инкарнации, 700 до 777 инкарнации общо като човешко същество), а четвърти дом - 3та основна инкарнация (третата фигурка от ляво) и след нея. За да стигнеш до нозете на Озирис ти трябват още 3 основни инкарнации - тогава ще бъдеш в Скорпион и ще "превключиш" към оста Лъв-.Водолей.

  Ще ти пиша на ЛС (лично съобщение) - ОК?

  You can become a slave only by voluntary consent.
  I am highly allergic to circumcised souls and red flags with Venusian star on them.
 • Психолог съм, но по заместване и е временна  работата, общо взето  имам проблеми с професионалната реализация. Да, май е най добре на лични да продължим
 • Здравейте, имам още един въпрос относно стелиума в 12 дом. Как се отразява той на  срещуположния 6 дом ,предполагам че влияе силно на здравето и ежедневната работа. Но се надявам  вие да направите анализ. Как Венера  от 12  дом ще  влияе на срещуположния 6 дом, въпреки че там няма планети  и аспекти, как Меркурий от 12 дом ще влияе на 6 дом, как Слънцето в Лъв от 12 дом ще влияе на 6 дом и не на последно място как Юпитер от 12 дом може да повлияе на 6 дом ?

  Благодаря  предварително!
 • Твоя шести дом не е напълно празен. Там се намира твоя Part of Fortune. Това е точка, която се изчислява спрямо позицията на асенданта, слънцо и луната. Ще мога да ти дам по-пълен отговор в някои от следващите дни.
 • Мерси, може ли да ми ми направите един СОЛАР за 2017 godina, защото  не  мога да си направя с Програмата ZET
 • Здравей отново,

  тези дни успях да погледна хороскопа ти по-обстойно.

  Sun – 14 Leo – 12th house


  Втори декан лъв. Юпитер е втория ruler на лъвовете от втори декан. Стрелецът е знакът, който се води от Юпитер. Втори декан лъвове са амбициозни, но техните цели не са само материални. Те искат да знаят повече, да надграждат своите интелектуални граници. Лъвовете от втори декан не бягат от предизвикателства, те се развиват чрез тях. Юпитер разширява всичко, до което се докосне. 12 дом също символизира времето, което използваме, за да останем сами със себе си.


  Понеже слънцето ти е в 12-ти дом от тук произлиза нуждата за служба към другите. Понякога това желание е в конфликт със склонността да се търси оединение от външния свят и да се търси симпатия от другите, възможно е да я има склонноста към самообвинение и самосъзнание на жертва. Също от тук идва интерес към окултното и евентуална професия, която да е свързана с работа в болница (в случая работа в център за деца с аутизъм).


  Moon – 16 Cap – 5th house


  Присъствието на луната в пети дом говори за афинитет към децата и желанието на човек да има деца и да създаде семейство. Луната отговаря за майчинството и дома същевременно. Любовните връзки на човек с луна в пети дом могат да бъдат доста емоционално наситени и драматични. Vertex e точка, която можем да намерим обикновено между пети и осми дом. Представлява десенданта на човек от гледната точка ако е бил роден на Екватора


  Твоята луна е в conjunction с Vertex. Смята се, че Vertex се активира в повратни точки в съдбата на човек – например когато срещнем 'significant other' или прекратим важна връзка.


  Луната ти също прави тригон към твоя Midheaven. Това поражда склонност у теб за емоционална привързаност към другите до такава степен, че да ги считаш за част от себе си. Този аспект може да те направи доста грижовен и обичащ човек с времето, но е възможно също и да говори за склонност към 'overprotectiveness'(не мога да намеря правилния еквивалент на думата на български). Не се опитвай да ограничаваш свободата на тези, които обичаш, понеже това може да ги отблъсне.


  Луната също е свързана с илюзиите, така че е нужно да се внимава за изпадане в илюзии в тази област от живота.


  Твоето слънце в Лъв е в “inconjunct” с луната ти в Козирог. Най-общо казано точките или небесните тела в този аспект 'нямат какво да си кажат'. Някои от характеристиките, които описват този аспект са 'пренасочване', 'пренастройване', 'приспосовбяване'. Когато изразяваме една от странитe, които участват в този тип аспект, взима своето проявление в живота ни, другата сякаш се чувства пренебрегната. Въпреки това винаги изниква възможност да се намери баланс между двете сфери на съществуването. Нужни са усилия, за да се балансира между двете сфери от живота. Асенданта отговаря за Аз-а, за себепроявалението. Луната също отговаря и за майчинството и емоционалния свят.


  Mercury – 5 Leo (Retrograde) – 12th house


  Твоят Меркурий е ретрограден. Този аспект прави комуникацията ти красноречива и пленителна, което доста често може да не е в правилния контекст заради ретроградната натална позиция на Меркурий. Обикновено хората с ретрограден Меркурий обичат да доминират в разговорите, в които участват. Доста често отказват да следват обичайния ход на разговора само, за да бъдат чути.


  Venus – 8 Leo – 12th house


  Венера също е в Лъв и също прави inconjunct – към южен възел (south node) в Риби. Южния възел е една от точките, от чиято позиция можем да разберем доста за кармата на човек, която носи от предишни животи, както написах в едно от предните съобщения. Твоя южен възел се намира в седми дом. Седми дом е домът, който се покровителства по принцип от Венера. Той отговаря за бизнес партньорствата, брака, 'скритите врагове'. Подобно на inconjunct-a между асенданта и луната ти тези две позиции няма какво да си кажат.

  Mars – 29 Gemini – 10th house

  Jupiter – 19 Leo – 12th house

  Юпитер прави тригон с Нептун. Юпитер разширява всичко, до което се докосне без начение позитивно или негативно. Тригона е 'benefic' аспект по прицип, но зависи от планетите или точките, с които прави аспект.


  Илюзиите са под Нептун. Същевременно се намира в огнен знак (Стрелец). Той се чувства комфортно във водни знаци. Твоя натален Нептун също е ретрограден.


  Този аспект говори, че е нужно да се пазиш от илюзиите в този живот, да преосмисляш представите и схващанията, които създаваш за съществуването си. Нептун също покровителства фалшивите религии.Също и става въпрос и за вяра от отминал живот.


  Saturn – 13 Virgo – 1st house


  Сатурн прави тригони с Веста, Хирон, Vertex и Луната. Сатурн е 'malefic' планета. Той прави нещата рестриктивни, отговаря за формите, границите и времето. Това не бива да те плаши. Сатурн може да се окаже добър учител, който ни помага да се развиваме, чрез трудностите, които ни поднася. Ако не искаме да си научим урока доброволно, си го учим насила, но не бягаме от него. Можем да приемем ограниченията, които ни поднася и да живеем според тях, за да избягаме от неприятностите, които може да ни донесе неспазването им.


  Uranus – 17 Scorpio – 3rd house


  Промяната е в трети дом.

  Уран прави inconjunct с Веста/Хера. Хера покровителства домашното огнище в 'древногръцката' митология.Този аспект тук отново предполага усилия за постигне на баланс.Уран е и в скорпион, той не обича особено водните знаци.


  Neptune – 18 Sagittarius (Retrograde) – 4th house

  Pluto – 17 Libra – 2nd house


  Chiron – 14 Taurus – 9th house

  Ceres – 20 Aries – 8th house

  Athens Pallas – 27 Aquarius (Retrograde) – 7th house

  Juno – 17 Gemini – 10th house

  Vesta – 14 Taurus – 9th house


  North Node – 9 Virgo (Retrograde) – 1st house

  South Node – 9 Pisces (Retrograde) – 7th house


  Lilith – 30 Leo – 1st house

  Part of Fortune – 27 Capricorn – 6th House


  Midheaven, Chiron и Vesta са в най-високата част на хороскопа.Те са в conjunction в Телец.Това предполага излекуване на стари рани от предишни инкарнации. Имаш струпване на планети и аспекти в Дева – нужно е да насочиш усилията си в грижата към другите.

 • Здравейте,  на един дъх прочетох подробния анализ. Но не мога да разбера защото различните програми отчитат някои планети в различни домове. В  руската програма ZET Марс попада не в 10 ,а в 11 дом, а Уран попада в 4 дом заедно с Нептун. 
  И един  въпрос относно Рецепциите. Ако приемем, че 1 дом се управлява от Марс,а на мен тук ми попада Сатурн,а 11 дом се управлява от Сатурн и Уран ,а на мен там ми попада Марс, може ли да се счита  ,че  имам Рецепция на Марс и Сатурн по дом. От друга страна според Ведическата астрология 1 дом се управлява от Слънцето,а 12 дом от Сатурн, значи аз имам Рецепция на Слънцето в 12 дом със Сатурн в 1 дом. По кое време е удобно да се чуем по телефона ?
 • Must be logged on
  Note
  Vote Up0Vote Down
  Имам един въпрос относно рецепциите, ако приемем че според Западната астрология 1 дом се управлява от Марс ,а 11 дом от Уран и Сатурн, може ли да се каже че имам рецепция по  1 и 11  дом на Сатурн и Марс. От друга страна според Ведическата астрология и Джиотиш 12 дом се управлява от Сатурн, а 1 дом от Слънцето и в такъв случай имам Рецепция по 12 и 1 дом
Sign In or Register to comment.